Sport

Thorpe után egy másik klasszis is újrakezdi

Az ausztrálok kétszeres olimpiai bajnok úszója, Michael Klim is újra belecsap a lecsóba.

A lengyelországi Gdyniában született, 33 éves sportember csaknem négy esztendei szünetet követően jelentette be, hogy visszatér a medencébe, és megpróbálja kiharcolni a londoni olimpiai részvételt.

Klim rövid időn belül – Ian Thorpe, Libby Trickett és Geoff Huegill után – a negyedik olyan, egyszer már visszavonult klasszis úszó, aki újraindítja versenyzői pályafutását, hogy ott lehessen a 2012-es ötkarikás játékokon.

Kétségtelen, hogy a legnagyobb várakozás Thorpe visszatérését övezi, de a többieknek sem kell szenzációért a szomszédba menniük.

“Ha sikerülne az olimpiai válogató, az fantasztikus, ha pedig még Londonba is kijutnék, az egyenesen elképesztő lenne!” – nyilatkozta Klim, aki vállfájdalmai miatt bejelentett 2007-es visszavonulása előtt 100 m gyorson és 100 m pillangón is világcsúcstartó volt.

Itt még 1998-ban egy Popov elleni 100 gyors alkalmával:

Olimpiai aranyat a 2000-es, sydneyi játékokon szerzett az ausztrálok 4×100, illetve 4×200 méteres gyorsváltójának tagjaként, egyéniben ugyanott ezüstérmes volt 100 m pillangón, világbajnokságokon – 1998-ban, 2001-ben és 2007-ben – összesen hatszor volt első.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik