Sport

Cselgáncs: a két Ungvári tarolt a Hungária Kupán

A 73 kilogrammban Ungvári Attila arany-, testvére, Miklós pedig ezüstérmet szerzett a szombati budapesti nagyszabású dzsúdóversenyen.

A 46. Hungária Kupa az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat egyik állomása volt.

A két fivér nem küzdött meg egymással a súlycsoport döntőjében, mivel Miklós – sérülésre hivatkozva – visszalépett. A “párharc” kimenetele várható volt, Miklós ugyanis csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indult el 66 helyett 73 kg-ban, így neki nem “kellett” a pont, “főállású” 73 kg-os fivérének viszont annál inkább.

A súlycsoportban egyébként hatvanan indultak, Miklós egy osztrákot, majd a nyolc között egy ukránt intézett el egy-egy ipponnal, mígnem az elődöntőben a japán Avano Jaszuhiro is “megette” az MTK-Erzsébetváros büszkeségének trükkjét. Attila (a képen kékben) az elődöntőben a nemrég két Grand Slam-tornát is megnyerő Nakaja Rikivel találkozott, és le is tudta győzni a klasszist.

“Nem egyszerű érzések vannak bennem” – nyilatkozta a győztes Attila az MTI-nek. “Az elődöntő után összedugtuk a fejünket, és megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni. A genfi egyezség az lett, hogy Miki sérülésre hivatkozva leadja a mérkőzést nekem.”

Edzőjük, Bíró Tamás annyit mondott a kulisszatitkokról, hogy a finálé előtt egyeztettek az EJU főbírójával, és abban állapodtak meg, hogy a sérülés a legelfogadhatóbb indok.

Ungvári Attila győzelme 2005 óta az első hazai férfi siker a Hungária Kupán. Burján László (60 kg) a hetedik helyen zárt, míg a 66 kilós Gorjanácz Zsolt az 5. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik