Sport

LEN Kupa: négybe jutott a Honvéd

Hosszabbítást követő ötméteres párbajban az Oradea otthonában harcolta ki a továbbjutást a Honvéd férfi vízilabdacsapata, amely így bejutott a LEN Kupa elődöntőjébe.

A budapesti 12-9-es Honvéd-sikert követő szerdai visszavágón a több magyar légióssal felálló nagyváradi együttes 2-0-ra, majd 2-2 után rendre egy góllal vezetett, és a nagyszünetre is hazai előny mellett (5-4) vonulhattak el a csapatok.

A harmadik negyedtől viszont a román bajnok beleerősített, s 6-4-re, majd 7-4-re ellépett a vendégektől, ledolgozva a Kőér utcában összeszedett hátrányt. Mi több: már 8-4, majd 9-5 is volt “oda”, amikor a hajrában Szivós Márton szépített, s 9-6-nál – összesítésben meccsegálnál – jöhetett a hosszabbítás.

Amelynek első három percében a válogatott center Hárai Balázs jóvoltából 9-7-re javult a helyzet, ám a második “ráadásban” a romániai gárda is eredményes tudott lenni (10-7), következett a büntetőpárbaj.

Az ötméteresek lövésében aztán már a Honvéd-játékosok idegei voltak jobban rendben, s bár Bátori Bence elhibázta, Hárai, Salamon Ferenc, Szivós, majd a legvégén Tóth Márton biztos kezű ítélet-végrehajtónak bizonyult. A Honvéd 4-2-re nyerte a különviadalt, s immár a legjobb négy között folytathatja.

LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Oradea (román) – Groupama-Honvéd 12-11 (3-2, 2-2, 3-1, 1-1 – 0-1, 1-0) – büntetőkkel
A Honvéd góldobói: Szivós 3, Tóth M., Salamon, Hárai 2-2, Gór-Nagy, Bátori 1-1

Büntetőkkel továbbjutott a Honvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik