Sport

Nadal kiesett, oda a sorozat

A sérüléssel bajlódó világelső három szettben kapott ki David Ferrertől, így megszakadt a Grand Slam-diadalokat számláló sorozata.

A világelső még épen kezdte el az első játszmát, azonban nem sokkal később elhagyta a játékteret, ezt követően egy kötéssel a combján tért vissza. Rafael Nadal sorsát az sem könnyítette meg, hogy meglátszott rajta, vírusos megbetegedéssel küzdött, amikor elstartolt a torna.

Ez a jelenetsor meg is pecsételte a sorsát: miután David Ferrer 2:0-val nyitotta az összecsapást, honfitársa egy kis ideig feléledni látszott, összességében azonban magabiztosan nyerte meg az első felvonást, majd a másodikban is brékelőnybe került – nem is hagyta kihasználatlanul.

A zárónak bizonyuló harmadik szettben a torna hetedik kiemeltje gyorsan meglépett 3:0-ra, Nadal ekkor még hozta a saját adogatását, azonban amikor Ferrer két bréklabdát is hárítva nyerte szervamenetét, eldőlt a találkozó sorsa.

Ferrer végül 6:4, 6:2, 6:3-al húzta be a mérkőzést, azaz Rafael Nadalnak nem sikerült sorozatban negyedszer is Grand Slam-tornát nyernie, ezúttal már a negyeddöntőben kiesett.

“Nehéz nap ez a számomra, nem tudtam ennél többet nyújtani, és David nagyszerűen játszott. Nem kötelességem elmondani, hogy mit éreztem a pályán, de nyilvánvalóan nem voltam a legjobb formámban. Már a találkozó elején éreztem, hogy gondjaim vannak, aztán nemsokára véget is ért a meccs” – nyilatkozta a spanyol zseni a mérkőzést követően.

Honfitársa az elődöntőben Andy Murray-vel találkozik, míg a másik ágon Novak Djokovics és Roger Federer mérkőznek meg a döntőbe jutásért.

Eredmény:
Rafael Nadal – David Ferrer 4:6, 2:6, 3:6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik