Sport

Federer már az elődöntőben

A világranglista második helyén tanyázó svájci honfitársát, Stanislas Wawrinkát verte sima három szettben.

Roger Federer az első játszmát 29 perc alatt lerendezte egyik legjobb barátja, Stanislas Wawrinka ellen, a két svájci 2008-ban, Pekingben olimpiai aranyérmet szerzett párosban.

A világranglista második helyezettje a második és a harmadik felvonásban is magabiztosan hozta adogatójátékát, ellenfele nem találta rajta a fogást, így sima 6:1, 6:3, 6:3 lett a vége.

Roger Federer lehet a történelem második olyan teniszezője, aki öt Australian Open-győzelmet tudhat magáénak, igaz ehhez még két meccset hoznia kell. Az elődöntőben a harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics, vagy a hatodik helyen rangsorolt Tomas Berdych lehet majd a svájci ellenfele.

Hölgyeknél Li Na sorozatban másodszor jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, miután 6:2, 6:4 arányban legyőzte a német Andrea Petkovicot. Kínai teniszező még sosem nyert Grand Slam-viadalt.

Ellenfele az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki lesz, aki szetthátrányból fordítva tudott nyerni a GS-történelem leghosszabb női meccsét megnyerő Francisca Schiavone ellen. Az olasz hibát hibára halmozott, ez lett a veszte. Érdekesség, hogy a dán hölgy egy challenge kikérése után nyerte meg a meccslabdát, eredetileg ellene ítélt a mérkőzésvezető.

Australian Open, negyeddöntők, férfiak:
Stanislas Wawrinka – Roger Federer 1:6, 3:6, 3:6

nők:
Andrea Petkovic – Li Na 2:6, 4:6
Caroline Wozniacki – Francisca Schiavone 3:6, 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik