Sport

Mocsai: még nem tudom, játszik-e Perez

A középdöntős magyar férfi kézilabda-válogatott tét nélküli mérkőzésen 32-30-ra legyőzte Ausztriát a svédországi világbajnokságon.

Ahogyan arról beszámoltunk, a mieink még háromgólos hátrányban voltak a szünetben, mégis presztízs kérdést csináltak a győzelemből, és hozták is a találkozót a magyar drukkerek legnagyobb örömére.

A jönköpingi középdöntőben a magyarok szombaton a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok franciákkal, hétfőn a németekkel, kedden pedig a spanyolokkal találkoznak.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány még nem döntött arról, a franciák ellen játszik-e majd a Veszprém 39 éves klasszisa, Carlos Perez: “Az volt az elképzelés, hogy mindenki játsszon a mai meccsen, függetlenül az állástól. Morálisan fontos volt, hogy nyerjünk az osztrákok ellen. Azt még nem döntöttem el, hogy Perez játszik-e a franciák ellen. Itt van velünk, edz, és ha kell, segít a válogatottnak.”

Eredmény, B-csoport (Linköping), 5. forduló:

Magyarország-Ausztria 32-30 (13-16)

gól: Császár 5, Törő 5, Mocsai 4, Ilyés 3, Iváncsik T. 3, Katzirz 3, Lékai 3, Zubai 2, Gál 1, Nagy 1, Gulyás 1, Schuch 1, illetve Szilágyi 7, Bozovic 5, Wilczynski 4, Posch 4, Friede 3, Jochum 2, Weber 2, Fölser 1, Wöss 1, Abadir 1

A csoport többi mérkőzésén: Izland – Norvégia 29-22, Japán – Brazília 33-32

A csoport végeredménye: 1. Izland 10 pont, 2. Magyarország 8 pont, 3. Norvégia 6 pont, 4. Japán 4 pont, 5. Ausztria 2 pont, 6. Brazília 0 pont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik