Sport

Győzelem az osztrákok ellen, a franciákkal kezdünk

A biztosan középdöntős magyar férfi kézilabda-válogatott tét nélküli mérkőzésen 32-30-ra legyőzte Ausztriát a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportzárásán.

A találkozónak nem volt tétje, a magyarok már bejutottak a középdöntőbe, és magukkal vitték az Izland elleni vereséget és a Norvégia elleni győzelmet, ugyanakkor az osztrákok az alsó ágra kerültek.

Eleinte fej fej mellett haladt a két gárda, majd egy sikeresen átvészelt emberhátrány után a magyarok elléptek. Főleg Törő volt elemében, aki olykor látványos gólokat lőtt (9-6). A védelem azonban többször bizonytalanná vált, a osztrákok egyenlítettek, aztán a 21. percben már vezettek is 10-9-re. Katzirz hatperces gólcsendet tört meg, ám amikor Gulyást kiállították, 14-11-re már a riválisnál volt az előny. Mocsai Lajos időt kért, de a különbség a szünetig megmaradt.

A második félidőre több poszton cserélt a kapitány, és kilenc perc elteltével sikerült beérni az osztrákokat (20-20). A fordítás is összejött, ám elszakadni nem sikerült. Mindkét oldalon potyogtak a gólok – az osztrákoknál például a Budapesten született Szilágyi sziporkázott -, a védelmek nem remekeltek. A hajrában nem volt gond az összpontosítással, és végül – ha nehezen is – sikerült megnyerni a tét nélküli presztízscsatát.

Pénteken szünnap lesz, szombaton már következik az igazán éles szakasz, a középdöntő, és rögtön a világ pillanatnyi egyeduralkodójaként emlegetett francia gárda. Kérdés, hogy a tervezett cserét, Perez Carlost beveti-e a kapitány, mivel azon kívül lesz még két középdöntős meccs (hétfőn a németekkel, kedden pedig a spanyolokkal találkoznak a fiúk), valamint a helyosztó. A 39 éves átlövő elvileg három vb-meccsre kapott engedélyt klubjától, az MKB Veszprémtől.

Eredmény, B csoport (Linköping), 5. forduló:
Magyarország-Ausztria 32-30 (13-16)

gól: Császár 5, Törő 5, Mocsai 4, Ilyés 3, Iváncsik T. 3, Katzirz 3, Lékai 3, Zubai 2, Gál 1, Nagy 1, Gulyás 1, Schuch 1, illetve Szilágyi 7, Bozovic 5, Wilczynski 4, Posch 4, Friede 3, Jochum 2, Weber 2, Fölser 1, Wöss 1, Abadir 1

A csoport végeredménye:
1. Izland 10 pont
2. MAGYARORSZÁG 8
3. Norvégia 6
4. Japán 4
5. Ausztria 2
6. Brazília 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik