Sport

Megsérült a legjobb női cselgáncsozónk

Ismét megsérült Mészáros Anett, a Honvéd dzsúdósa, aki a szeptemberben Tokióban elveszített világbajnoki döntő óta nem versenyez.

“Múlt héten, az ausztriai edzőtáborban a mellettem küzdők ráestek a javulófélben lévő lábamra, ezúttal a térdem bánta” – nyilatkozta szerdán az MTI-nek. “Ősz óta a combommal bajlódtam, most a térd jött, legközelebb talán a bokám megy ki… Szóval bicegek, combközéptől bokáig rögzítő van a lábamon, de így is naponta kétszer edzek. A tatamira persze nem megyek fel, elég furcsa is lenne így bádogemberként, csak erősítek” – panaszkodott a versenyző.

Ami a kilátásokat illeti, az Európa-bajnok dzsúdósnak várhatóan hat hetet kell kihagynia.

“Én már február elején a párizsi Grand Slamen is indultam volna, de edzőm, Toncs Péter közölte, hogy már lemondta az utazást. Talán a düsseldorfi Grand Prix-n vagy utána Prágában térek vissza, az áprilisi, isztambuli Eb-ig mindenképpen szeretnék versenyezni” – mondta Mészáros Anett.

Mészáros a második helyen áll a 70 kg-osok világranglistáján, így jelenleg nem forog veszélyben az olimpiai kvótája. A londoni játékokra a 2012. május 1-jei rangsor első tizennégy helyezettje kvalifikálja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik