Sport

Federer nagy csatában ment tovább Ausztráliában

A svájci teniszező a francia Gilles Simont győzte le öt szettben az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

Az első szettben az egykori világelső esélyeshez méltóan játszott, és könnyedén nyert 6:2-re, majd a második felvonásban is 6:3-ra diadalmaskodott, úgy tűnt, könnyedén meglesz a harmadik kör Melbourne-ben.

Ekkor azonban a francia Gilles Simon magára talált, háromszor is brékelni tudta a svájcit, majd a 26 éves francia a negyedik szettet is hozni tudta, így kiegyenlített, következhetett az ötödik, mindent eldöntő játszma.

Roger Federer kellőképpen felpörgött az utolsó etapra, gyorsan el is húzott 5:2-re, Simonnak a meccsben maradásért kellett adogatnia. A svájci az első hármat nyerte, a francia azonban három mérkőzéslabdát is hárítva tartotta életben a reményeket, majd partiban volt Federer adogatásánál is, a világranglista második helyezettje végül egy ásszal harcolta ki a továbbjutást.

A harmadik helyen kiemelt Novak Djokivcs eleinte igencsak megizzadt a horvát Ivan Dodig ellen, a végén azonban kiütötte 26 éves, bosnyák származású ellenfelét.

Ott lesz a harmadik körben a francia Gael Monfils is, a gall viszonylag könnyedén győzte le a portugál Frederico Gilt annak ellenére is, hogy a harmadik szettben nagyon elpáholták.

A hölgyeknél a 30. helyen rangsorolt német Petkovic a brit Keothavongot verte.

2. forduló (a 32 közé jutásért), férfiak:
Federer (svájci, 2.) – Simon (francia) 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3
Djokovics (szerb, 3.) – Dodig (horvát) 7:5, 6:7 (8-10), 6:0, 6:2
Monfils (francia, 12.) – Gil (portugál) 6:4, 6:3, 1:6, 6:2

nők:
Petkovic (német, 30.) – Keothavong (brit) 2:6, 7:5, 6:0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik