Sport

Új jelölt a teniszszövetség elnöki posztjára

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke indul a jövő szombaton esedékes tisztújító közgyűlésen.

“Úgy vélem, rendet kell teremteni a szövetségben, nagyon sok a tennivaló, foglalkozni kell az utánpótlás-neveléssel, támogatni kell a tehetséges és feltörekvő fiatalokat, hiszen megengedhetetlen, hogy kizárólag szülői támogatással léphessenek előre” – mondta a távirati irodának a Fidesz országgyűlési képviselője, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, amatőr teniszező.

Szerinte jelenleg széthúzás tapasztalható a szövetségen belül, amit meg kell szüntetni. Szűcs szerint meg kellene becsülni a Budapest Grand Prix-t, és rangot kell adni az országos bajnokságnak is.

A szövetség jelenlegi elnöksége 2010. december 31-ével mondott le, majd Nagy Tünde elnök november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elnökség az elmúlt hat hónapban érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy előzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 21-i elnökválasztás. Nagy Tünde 78-64-re nyerte az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben.

Szűcs Lajos mellett Nagy Tünde jelezte, hogy indul az elnöki posztért, az MTI értesülése szerint Berényi János ezt nem tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik