Sport

Simán megvertük a brazilokat a kézi-vb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott második győzelmét aratta a svédországi világbajnokságon. Harsányi 9 gólt szerzett.

A legjobb hét közé igyekvő magyar válogatott az Izland elleni 32-26-os vereség és a norvégok elleni 26-23-as győzelem után érkezett el harmadik csoportmeccséhez.

A brazilok a felkészülési tornák alatt megverték a norvégokat, ezért komolyan kellett venni őket. Ehhez képest most sem kezdtünk jól, az első gólt csak a 6. percben szerezte Gál Gyula. Ezt követően fokozatosan vette fel a magyar válogatott a ritmust, szép lassan őröltük fel a brazilok játékát.

4-3-nál vettük át először a vezetést, és azt már nem is engedtük ki a kezeink közül. Az első félidőben Fazekas Nándor remek védései miatt tudtunk elhúzni három-négy góllal, sőt, a félidő végén már héttel vezettünk. Mocsai, Ilyés és Schuch remekül játszottak.

A félidőig a következőképpen festett a magyar gólszerzők sora: Mocsai Tamás (5), Harsányi Gergő (4), Gál Gyula (3), Ilyés Ferenc, Császár Gábor (2-2), Törő Szabolcs, Schuch Timuzsin (1-1).

A második félidőben szerencsére ott folytatódott minden, ahol abbamaradt. Annak ellenére, hogy 20-12 után feljöttek a brazilok 20-15-re. A magyar csapat nem ijedt meg, és ekkor már Zubai is termelte a gólokat. Harsányi góljával a 45. percben először alakult ki kétszámjegyű különbség, ekkor 28-18-ra vezettünk.

Aztán egy váratlan esemény törte meg a lendületet a 48. percben. A védekező Ilyés belekapott Bortolino szájába, aki a földre esett, a szájából pedig elkezdett ömleni a vér. Ilyés “jutalma” azonnali piros lap lett.

Nem zavarta meg a mieinket a közjáték, magabiztosan hozták le a maradék perceket, és nyerték meg második találkozójukat.

Eredmény:

Magyarország – Brazília 36-24 (18-11)

A magyar csapat gólszerzői: Harsányi 10, Mocsai 6, Császár 4, Törő, Gál, Ilyés, Zubai 3-3, Nagy K. 2, Katzirz, Schuch 1-1

Mocsai Lajos nyilatkozatát itt olvashatják el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik