Sport

Vereséggel kezdtünk a kézi-vb-n

A magyar válogatott 32-26-ra kikapott Izland legjobbjaitól a svédországi világbajnokság B csoportjának nyitómeccsén.

A svédországi világbajnokságon a magyar válogatott a második játéknapon kezdte meg a torna küzdelmeit, elsőként az éremesélyes Izland (a találkozó előttig 22 győzelem, 2 döntetlen és 12 vereség volt ellenük a mérleg) került Mocsai Lajos csapatának útjába.

Három és fél percet kellett várni az első gólra, Gál Gyula zörgette meg a hálót, azonban az izlandiak postafordultával egyenlíteni tudtak, majd Atlason már az északiaknak szerezte meg a vezetést.

Stefansson hétméteresével már három is volt közte, ám Gulyás majd Mocsai partiban tartotta a mieinket, ekkor azonban Izland felpörgette a játékot és Gustavsson kapus bravúrjaira is építve a 19. percben 11-6 virított az eredményjelzőn, Mocsai Lajos időkéréssel próbált lelket rázni a fiúkba.

A folytatásban ott Pálmarsson, itt Ilyés köszönt be, majd egy újabb gólváltást követően Mikler váltotta Fazekast a kapuban, az ő védéseinek (a játékrész utolsó percében például egy szólót fogott Pazar mozdulattal) is köszönhetően a szünetre sikerült három találatra faragni a hátrányt.

A második felvonás első tíz percében Lékai vitt lendületet a játékunkba, dobott három gólt és kiharcolt egy hétméterest, azonban így is rendre három-négy találattal vezetett az ellenfél, emberhátrányban is magabiztosan játszottak.

A 43. percben kialakult az addigi legnagyobb különbség a csapatok között, egy kontra végén mattolták Miklert, héttel meglépett az izlandi csapat. Nem sokkal később a játékvezetők voltak kegyesek Gunnarssonnal, aki a földön fekve arcon vágta Zubait, a kiállítás azonban elmaradt.

Az utolsó tíz percben az olimpiai ezüstérmes higgadtan játszott biztos előnye tudatában, a mieinknek pedig az volt a célja, hogy a végső elszámolásnál minél kevesebb legyen a különbség. Ez végül hellyel-közzel sikerült, az eredmény hatgólos izlandi győzelem lett.

A találkozó legeredményesebbje a 8 gólig jutó Pálmarsson volt, a mieinktől az ötöt dobó Mocsai vitte a prímet.

A magyarok szombaton 16:30-kor a norvég együttessel találkoznak.

B csoport (Norrköping), 1. forduló:
Izland – Magyarország 32-26 (14-11)

gól: Pálmarsson 8, Petersson 5, Stefánsson 4/1, Atlason 4, Sigurdsson 4, Gunnarsson 3, Ingimundarsson 2, Ólafsson 1, Gudjónsson 1/1, illetve Mocsai 5/3, Lékai 4, Gulyás 4, Ilyés 2, Gál 2, Harsányi 2/1, Törő 2, Nagy 2, Zubai 2, Iváncsik G. 1
)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik