Sport

Hatalmas magyar siker a kézi-vb-n

A magyar válogatott pocsék kezdése után szinte végig hátrányban volt Norvégia ellen, mégis nyert 26-23-ra.

Borzalmasan indult a meccs a mieink szempontjából, míg a magyar együttes nem tudott túljárni Erevik eszén, addig a norvégok sorra dobálták a gólokat, az 5. percben már 5-0 (!) volt az állás oda, nem csoda, hogy Mocsai Lajos időt kért.

A hatodik minutumban a kisebbik Mocsai hétméterest rontott, majd Mamelund hatra növelte a különbséget, Ilyés 7 perc 40 másodperc után törte meg a gólcsendünket. Ezt követően fokozatosan jöttünk fel az északiakra, a huszadik percben pedig sikerült egyre csökkenteni a hátrányt, majd a félidő végén már amiatt bosszankodhattunk, hogy nem jött össze az egyenlítés – kétgólos norvég előnnyel fordultak a csapatok.

Rögtön magyar góllal indult a második harminc perc, a pazar formában játszó Ilyés köszönt be, ekkor azonban az északiak ismét meg tudtak lépni: míg mi kihasználatlanul hagytunk egy emberelőnyt, addig a túloldalon jöttek a gólok, a 41. percben ismét négy volt közte.

Ugyan több nagy ziccert is sikerült elszórakoznia Mocsai Lajos gárdájának, Kjelling kiszórása után Császár hetesével összejött az egyenlítés bő tíz perccel a vége előtt.

A hajrába érve kétszer sem tudtuk megszerezni a vezetést, azonban a kapuban Mikler bravúrt bravúrra halmozott, majd Zubai duplájával már mi mentünk kettővel – 51 perc kellett ahhoz, hogy először nálunk legyen az előny.

Császár is beköszönt, majd Myrhol tartotta tűzközelben a norvégokat, Császár azonban értékesített egy hetest, bő három perccel a vége előtt három volt ide, ekkor ráadásul a védelem is rendben volt, fegyelemzetten állítottuk meg az ellenfelet. Tvedten lódulhatott meg teljesen egyedül, Mikler azonban egy hatalmas védéssel állta útját, a magyar kapus nagy meccse volt a mai.

Az utolsó perc elején aztán Tverdten a második ziccerét is elrontotta, fölé bombázott ígéretes helyzetből, Nagy Gergő ellenben beköszönt a túloldalon, meglett a győzelem.

A mieinktől Császár, Iváncsik és Ilyés is öt góllal zárt, a túloldalon Kjelling volt a legeredményesebb a maga hét találatával.

B csoport, 2. forduló (Norrköping):
Magyarország – Norvégia 26-23 (14-16)

gól: Császár 5/3, Iváncsik G. 5/2, Iváncsik T. 5, Ilyés 5, Zubai 3, Katzirz 1, Nagy 1, Mocsai 1, illetve Kjelling 7, Tvedten 6/3, Myrhol 6, Mamelund 2, Björnsen 1, Lund 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik