Sport

Rangadókkal folytatódik a vízilabda ob I

A rövidre szabott téli pihenő után szombaton és vasárnap a 12. forduló mérkőzéseivel - benne két rangadóval - folytatódik a férfi vízilabda ob I.

A műsor mindjárt a nyitónapon igazi pólócsemegét is kínál, hiszen megütközik az első számú kontinentális kupában, az Euroligában azonos csoportban szereplő Szeged és Vasas, amely a hazai bajnoki “előcsatározást” követően február másodikán az EL keretében is összecsap, igaz, akkor már az angyalföldiek lesznek a vendéglátók. Az Európa legjobb nyolc csapata közé jutásért zajló körmérkőzéses csoportfordulók november közepi nyitókörében, a Tisza partiaknál rendezett első meccsen 9-9-es döntetlen született, s a mostani ob I-es mérkőzés is szoros végeredményt, egyszersmind nagy csatát ígér.

A másik, szintén rangadónak számító meccset az Eger és a Honvéd, vagyis a második és a negyedik helyezett vívja vasárnap, s a hevesieknek lenne miért visszavágniuk, mivel a Magyar Kupában éppen a Kőér utcaiaktól kaptak ki a november 21-i döntőben 9-6-ra.

A folytatás előtt a Szeged tíz győzelemmel és egyetlen vereséggel vezeti a tabellát, míg a bajnoki címvédő Vasas, amely eggyel kevesebb mérkőzést játszott, a harmadik.

Az élcsoport állása: 1. Szeged-Beton VE 30 pont/11 mérkőzés, 2. ZF-Eger 28/10, 3. TEVA-Vasas-UNIQA 27/10, 4. Groupama-Honvéd 24/10, 5. FTC-Fisher Klíma 21/11, 6. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP 16/10

A Vodafone férfi ob I 12. fordulójának programja, szombat:
Debrecen Fujitsu-OSC 16:30 ó
ÚTE – Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP, Szőnyi út 17 ó
PVSK-Fűszért – ASI, Pécs-Abay uszoda 17 ó
Szeged-Beton VE – TEVA-Vasas-UNIQA 18 ó
Bodrogi Bau-Szentesi VK – BVSC-Zugló 18 ó

vasárnap:
ZF-Eger – Groupama Honvéd 16:30 ó

szabadnapos: Ferencváros

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik