Sport

Elhagyja a Sopront a világsztár McCoughtry

Nagy meglepetés Sopronban: távozik a legjobb játékos, aki a Rátgéber László irányította Fenerbahcéhoz igazol!

Török Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a sztárkosaras kedden elbúcsúzott a soproni játékosoktól és vezetőktől.

“Külső és belső tényezők együttes hatása vezetett oda, hogy ezt a nehéz lépést megtegyük” – jelentette ki a sportvezető.Bizonyára el kell telnie egy időnek, míg csapatunk magához tér ebből a sokkból. Nem szakmai indokok vezettek útjaink elválásához, ennek megfelelően a döntéssel járó minden következményt teljes egészében magamra vállalom. Angelnek ezúton is köszönjük az elmúlt hónapokat, és sok sikert kívánunk álmai megvalósításához!”

Az együttes szakvezetője, Székely Norbert hozzátette: a télen a női élcsapatoknál történő vagy várható változások után szinte egy új bajnokság veheti kezdetét.

“Világklasszis kosarast veszítettünk el, de nagyon bízom benne, hogy a csapat mind szakmailag, mind morálisan elég erős lesz vagy marad ahhoz, hogy versenyben legyen a bajnokság és a Magyar Kupa megnyeréséért” – nyilatkozta a tréner.

A kérdésre, vajon tervezi-e a klub új játékos szerződtetését, Török Zoltán és Székely Norbert egybehangzóan állította: McCoughtry távozása még annyira friss, hogy erről érdemben egyelőre nem esett szó.

Angel McCoughtry utolsó soproni Euroliga-meccsén, december 15-én éppen a Fenerbahce ellen játszott, és 39 pontot szórt a török elitalakulatnak.

A törököknél éppen a héten derült fény arra, hogy a világ legjobbjának tartott Diana Taurasinak a B-próbája is pozitív lett, így a doppingvétség miatt két évre is eltilthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik