Sport

A Sopron szoros meccsen kikapott a Fenerbahcétól

Fantasztikus meccset vívott egymással Székely Norbert és Rátgéber László csapata a női kosárlabda Euroligában.

A Sopron a csoport és a mezőny eddigi egyetlen veretlen együttesét, a török Fenerbahcét fogadta a női kosárlabda Euroligában. A vendégek kispadján az a Rátgéber László ült, aki a Pécs mestereként megannyi éles meccset vívott már a soproni arénában.

A mieink egyébként egy ötpontos spanyolországi vereséggel hangoltak erre a pokolian nehéz meccsre, a Rivas Ecopolis ellenében, és jelenleg 4 győzelem és 3 vereséggel állnak a csoportban.

A szünetben alighanem ezekre emlékezett a remek szakember, hiszen 42-34 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. Az első negyedben még nem igazán, a másodikban viszont káprázatosan játszott a magyar együttes (ekkor 16 pontot vertek a vendégekre), a nagyszünetig az amerikai világbajnok Angel McCoughtry 19 pontig jutott.

A harmadik etap felénél 53-52-re jött fel a vendégcsapat, Székely Norbert időt is kért. Fűrész triplával reagált a helyzetre. A pályán egyébként ott volt a török csapatban Vajda Anna is.

62-61-es török vezetésnél már pattanásig feszült volt a hangulat. A három játékvezető (az egyik luxemburgi!) ugyanis nem állt a helyzet magaslatán. McCoughtry beszólt nekik, technikai lett a vége. A negyed vége pedig 64-68 lett. A Fener 3. negyedben dobott 34 pontjából Taylor 24-et szerzett.

Az utolsó 10 percben elfáradt a Sopron. Taylor és Yilmaz remekül játszott, a lepattanókat folyamatosan a Fener szedte le, a mieinkben nem volt annyi erő, hogy tartsák az irtózatos tempót.

A Sopron ezzel együtt minden dicséretet megérdemel, mert nagyon magas színvonalú játékra késztette a veretlen Fenerbahcét. Az amerikai McCoughtry 39 pontjával az Euroliga idei szezonjában pontrekordot állított fel.

Eredmény, női kosárlabda Euroliga:

MKB Euroleasing Sopron – Fenerbahce 81-92 (15-23, 27-11, 22-34, 17-24)

A soproni pontszerzők: McCoughtry 39 (!), Honti 17, Holt 11, Tamane 8, Fűrész 6.
A törökök pontszerzői: Taylor 37 (!), Yilmaz 22, Tuncluer 14, Horakova 8, Vajda 5, Matovic 4, Nevlin 2.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője:

“Nagy különbségek vannak a két csapat lehetőségei között, a Fenerbahce rendkívül komoly játékerőt képvisel, és szerintem nem csak a Final Fourba jut be, hanem annak legjobbja is lehet. A mai meccs ezzel együtt nem a pénzről szólt, büszkék vagyunk, hogy így játszottunk a világ egyik legjobb klubja ellen. A második félidőben nem tudtuk megállítani a törököket, ez a mérkőzés a védekezésben dőlt el.”

Rátgéber László, a Fenerbahce vezetőedzője:

“Láttam a Sopron minden meccsét, Székely Norbert kollégám szép csapatot vezet. Nehéz itt nyerni, és kívánom, hogy a 2009-es Final Four után ismét ők legyenek a meglepetéscsapat. A Sopron továbbra is nagyobb Euroliga-csapat, mint mi, a Fener sosem játszott Final Fourt. Jól éreztem itt magam, ezt nem cinizmusból mondom, ez a csarnok része az életemnek. Taurasi a szállodában maradt, ennél többet nem áll módomban mondani.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik