Sport

A döntő kapujában a Dunaújváros

A Dab.Docler együttese a hétfői hazai győzelem után ezúttal Miskolcon nyert a MOL Liga elődöntőjében.

A magyar-román hokiliga már az elődöntőknél jár, a Dab.Docler és a Miskolc a második randevúra készült a Jegesmedvék otthonában, az első összecsapást a dunaújvárosiak magabiztosan nyerték 5-2-re, akkor az utolsó harmad bizonyult döntőnek.

Ezúttal a Miskolc ragadta magához a kezdeményezést, Bonar és Saluga révén pedig már az első harmad 13. percében kettő volt közte, a Dab.Docler azonban Azari, majd Metcalfe találatával egalizálni tudott a második felvonásban, Bonar azonban ismét a hazaiakat juttatta előnybe, következhetett a záró etap.

Bő hat percnyi játék után ismét döntetlen virított az eredményjelzőn, Metcalfe köszönt be ismét, és mivel sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született meg a döntés következhettek a rávezetések, Kiss Ákos büntetője hozta meg a sikert a Dunaújvárosnak.

A Dab.Docler ezzel 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában, a harmadik találkozóra pénteken kerül sor.

Az alapszakaszgyőztes Csíkszereda és a címvédő Vasas párharcában két kiélezett, rávezetésekbe torkolló összecsapás után 1-1 az állás.

MOL Liga, elődöntő, 2. mérkőzés:
Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler-Dunaújváros 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-1) – büntetőkkel
A párharc állása: 2-0, a Dunaújváros javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik