Sport

Négymeccses eltiltás a durva hokisnak

Gröschl Tamás feleslegesen tarolta le Ladislav Sikorcint, a fegyelmi bizottság meg is büntette.

Pénteken tárgyalták a szövetség testülete a Vasas–Csíkszereda-mérkőzésen történteket – derül ki a jegkorong.blog.hu cikkéből. Mint ismert, bő egy héttel ezelőtt a a HSC csapata a MOL Liga címvédőjének otthonában nyert 4-3-ra, ezzel megnyerte a hokiliga alapszakaszát, azonban nem csak erről marad emlékezetes a meccs.

A harmadik harmadban, a Vasas vezetésénél Gröschl Tamás feleslegesen követett el durva szabálytalanságot Ladislav Sikorcinon, a vendégek játékosa pedig fejsérülést szenvedett, a meccs után egyből kórházba kellett szállítani. Sikorcinnak emiatt kellett kihagynia a most zajló jesenicei hokitornát, pedig Ted Sator vezetőedző behívta a keretbe a hokist.

A fegyelmi bizottság döntése értelmében Gröschlre négymeccses eltiltás vár, ami mostantól lép érvénybe, lévén azóta már játszott, mivel a találkozón öt perc, plusz végleges fegyelmit kapott.

Sille Tamás automatikus kétmeccses eltiltását (ugyanezen a találkozón kapott végleges kiállítást) megtoldották még kettővel, utóbbiakat azonban felfüggesztették a bajnokság végéig.

Becze Tihamért végül nem idézte be az fb, így neki érvényben maradt a kétmérkőzéses eltiltása, melyből egyet már letöltött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik