Sport

Egy hazai siker a MOL Ligában

A közös magyar-román jégkorongbajnokság pénteki napján ráadásul a vendégek egytől-egyig egyetlen találattal bizonyultak jobbnak.

Újpesten úgy tűnt. Hogy a hazaiak ismét egy méretes zakóba szaladnak bele, ugyanis előbb Munteanu, majd Pascaru mattolta Hajek kapust. Gyorsan hálóőrt váltottak a fővárosiak, a mezőnyjátékosok pedig az első szünetig ledolgozták a hátrányt, 2-2-vel mentek pihenőre a felek.

Már a harmadik harmadra készültek a felek, amikor a Rangers ismét kétszer beköszönt gyors egymásutánban, Robert Davis azonban életben tartotta a hazai reményeket a felvonás utolsó percében.

A záró etapban aztán macska-egér játék folyt a jégen, Georgescu azonban egy üres kapus találattal eldöntötte a meccs sorsát. Szajbert ugyan még betalált, de ez is csak a 6-5-ös vereséghez volt elegendő.

A Csíkszereda otthonában is egygólos vendégsiker született, miután a hazaiak a második harmad közepétől vezettek, a Dab.Docler Kiss és a magyar válogatott Galanisz révén két gyors góllal fordított a záró játékrészben, a hazaiak már nem tudtak egalizálni.

A Vasasnak is idegenben jött össze a győzelem, ráadásul a piros-kékek is csak egy találattal voltak jobbak a Brassó csapatánál. Gröschl góljára még válaszolt Szőcs révén a romániai csapat, Pavlis bizonyult nyerőembernek.

A Ferencváros szolgáltatta az egyetlen hazai sikert pénteken a MOL Ligában: kilenc perc sem ment le a meccsből, máris négy gólt láthatott a fővárosi publikum 2-2 leosztásban (a vendégeknél a friss igazolás, Majoross Gergely debütáló meccsén egyből betalált), majd a gólnélküli középső felvonást követően a vendég Miskolcnál volt az előny Korposnak köszönhetően.

Az FTC ekkora magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a rengeteg kiállítást hozó meccsen és négy megválaszolatlan gólt (közülük kettő is üres kapuba) ütve eldöntötte a meccs végkimenetelét, 6-3 lett.

A hazaiak edzőjének, Fekti Bálintnak ez volt a negyedik meccse, és vele mindig nyert a Fradi.

Eredmények:
FTC-Orangeways – Miskolci Jegesmedvék 6-3 (2-2, 0-0, 4-1)
Újpest-Steaua Rangers Bucuresti (román) 5-6 (2-2, 1-2, 2-2)
HSC Csíkszereda (román)-Dab.Docler Dunaújváros 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)
Fenestela Brasov (román)-Vasas 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik