Sport

Januárban tisztújítás lesz a teniszszövetségben

Részleges tisztújításra kerül sor a Magyar Tenisz Szövetségben (MTSZ), mivel a 11 fős elnökség hét tagja írásban is megerősítette lemondási szándékát.

Az MTSZ tájékoztatása szerint a választásra január 29-én kerül sor. A közgyűlés visszahívhatja a további négy elnökségi tagot is, ebben az esetben teljes tisztújítás lesz, amelyet Nagy Tünde elnök három hete kezdeményezett.

Az MTSZ márciusban megválasztott vezetője azzal indokolta döntését, hogy az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy előzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesületet szerint szabálytalan volt a március 27-i elnökválasztás.

Nagy Tünde 78-64-re nyerte a szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok ezzel a meghatározó olimpiai sportágakban az első női szövetségi elnök lett Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik