Sport

Czene Attila is ott volt a WADA ülésén

2013-ig megerősítette posztján John Fahey elnököt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vezető testülete, amely a hétvégén Montrealban ülésezett.

Az alelnök változatlanul a Nemzetközi Olimpiai Bizottság orvosi bizottságának vezetője, a svéd Arne Ljungqvist marad.

Az ülésen részt vett a WADA alapítótanácsának tagjaként Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára. Az olimpiai bajnok úszó az európai küldöttség tagjaként –- mint a soron következő EU-elnökséget ellátó ország képviselője – egyeztetett a WADA működését és költségvetését érintő kérdésekről, valamint megbeszéléseket folytatott az ügynökség és a doppingellenes tevékenységben részt vevő szervezetek további együttműködésének lehetőségeiről.

Az Európából érkezett tagok az ülésen kezdeményezték, hogy az Európa Tanács tudományos munkacsoportja az eddiginél korábban kapja meg a következő évre szóló tiltólistákat, hogy több idő jusson az érdemi észrevételek megtárgyalására és a nemzeti jogba való átültetés előkészítésére.

Az alapítótanács arról is döntött, hogy a doppinggal foglalkozó következő világkonferenciát 2013 végén, Johannesburgban rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik