Sport

Federer elveszett volt Wimbledonban

A világranglista második helyezettje a vasárnap kezdődő Mesterek Kupájára készül.

November 21-én vasárnap veszi kezdetét Londonban és egy hétig tart a 2010-es Mesterek Kupája, melyre a férfi világranglista első nyolc helyezettje kapott meghívást. Ott lesz természetesen a korábban legyőzhetetlennek hitt Roger Federer is, aki ugyan hullámvasutazáshoz hasonlító évadon van túl, de összességében pozitívan értékeli eddigi teljesítményét.

A svájcival az angol The Independent készített egy terjedelmes interjút a közelgő torna kapcsán.

„Meccslabdám volt Miamiban (Berdych nyert), Indian Wellsben (Bagdatisz nyert) és a US Openen is (ott Djokovics diadalmaskodott). Halléban 6-3, 4-4 és 0-40-ről buktam el Hewittal szemben. Ha mindegyik meccs során kiharcoltam volna még egy kört, akkor ez egy teljesen más év lett volna. Nagy lehetőségeket rontottam el, így egy kissé visszafogottabbnak tűnhet a szezonom, pedig nem volt az, szerintem rendben volt” – tekintett vissza 2010-ra a világranglista második helyén tanyázó svájci aki hozzátette, hogy nem szokta magát elveszettnek érezni, első idei wimbledoni meccsén ugyanakkor volt egy „na most mihez kezdek” érzése, de szerencséjére kilábalt belőle.

Végül a negyeddöntőben búcsúztatta őt sima négy szettben a cseh Tomás Berdych.

A The Independent ezt követően a nagy rivális Rafael Nadalról faggatta Federert, aki elmondta, nem csak azért volt fantasztikus a spanyol idei teljesítménye, mert nyert három Grand Slam-tornát (a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen ért révbe), hanem mert számos más versenyen sem talált legyőzőre.

Roger Federer azt is megpendítette, hogy nagyon tetszik neki a jelenlegi helyzet, hogy rajta és Nadalon kívül a szerb Novak Djokovics és a brit Andy Murray is tényező minden egyes tornán, ráadásul folyton körbeverések vannak a topteniszezők között, így érdekes versenyhelyzet alakult ki.

A svájci végezetül elmondta, nagyon várja már a londoni Mesterek Kupáját, senki sem mehet biztosra, izgalmas csatára számít.

Végezetül álljon itt a torna mezőnye és csoportbeosztása (zárójelben a nemzet és a világranglista helyezés):
A csoport: Rafael Nadal (spanyol, 1.), Novak Djokovics (szerb, 3.), Tomás Berdych (cseh, 6.), Andy Roddick (amerikai, 8.)
B csoport: Roger Federer (svájci , 2.), Robin Söderling (svéd, 4.), Andy Murray (brit, 5.), David Ferrer (spanyol, 7.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik