Sport

Többször látogatna Európába az NFL

A negyedik telt házas Wembley Stadionban rendezett összecsapás után több angliai meccset szeretne a profi amerikaifutball-liga (NFL).

“A helyzetet nehezíti, hogy a következő évre nincs kollektív szerződés a játékosok és a tulajdonosok között. Most ennek tető alá hozása élvez prioritást, hogy 2011-ben is legyen szezon. Ezért egy kis türelmet kérünk, hogy miként szeretnénk továbblépni, de reményeim szerint egy-két év múlva már idényenként több angliai meccsre kerül sor az alapszakaszban” – mondta Chris Parsons, a liga nemzetközi ügyekért felelős alelnöke.

Az NFL egyelőre nem jelentett be szigetországi mérkőzést a 2011-es évre, ám ha nem marad el az idény, akkor a várakozások szerint legalább egy ismét a Wembley Stadionban lesz. Parsons szerint a tulajdonosoknak január-február körül lesz egy tanácskozásuk, s ekkor várható ezzel kapcsolatos bejelentés.

A játékosok véleménye is mérvadó lehet: vasárnap a San Francisco 49ers és a Denver Broncos összecsapása után az utóbbi együttes elkapója, Brandon Lloyd megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Wembleyben léphetett pályára, s az elkapott yardokban listavezető játékos megjegyezte, a közönség érezhetően értette a játéktéren zajló eseményeket.

Az évi második európai mérkőzés helyszíneként a walesi Cardiff már korábban felvetődött, de képbe került a skóciai Edinburgh is. Az NFL távlati tervei között pedig szerepel németországi találkozó, illetve londoni székhelyű klub is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik