Sport

Nagyon magabiztos a Győr vezetőedzője

A döntőbe jutást sem tartja elképzelhetetlennek az Európa Kupában Tapodi Péter, a SEAT Lami-véd Győr női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

A csütörtöki rajtot megelőző szerdai sajtótájékoztatón ezt a megállapítását arra alapozta a tréner, hogy a játékoskeret az elmúlt idény óta jelentősen megerősödött az amerikai Carsson és Olajuwon, a lett Kublina (a képen még egy korábbi, Pécs elleni Euroliga-meccsen látható), valamint Semsei Barbara és Nagy Dóra szerződtetése révén.

“Éppen ezért nem önmagában a csoportunkból való továbbjutás a cél, hanem minél jobb szerepléssel a harminckettes mezőny első felében akarunk végezni. Bár még félkész állapotban sincs a csapatunk, ezt a feladatot teljesítenünk kell. Kis szerencsével és sérülésmentes szezonnal akár az Európa Kupa döntőjébe jutást sem tartom elképzelhetetlennek – mondta Tapodi.

“Győrött ötödik éve van élvonalbeli női kosárlabdacsapat. Az idén a pályán elért eredményeinkkel is bizonyítani szeretnénk, hogy nagy klub vagyunk” – tette hozzá Fűzy András klubigazgató.

Az Európa Kupa 2010/2011-es idényének magyar érdekeltségű csoportjai:

H-csoport: Seat Lami-Véd Győr, Vagos (portugál), Nantes (francia), Saarlouis (német)

L-csoport: Szeviép-Szeged, Sint-Katelijne-Waver (belga), Gran Canaria (spanyol)

A nyitókör csütörtöki magyar programja:

Seat Lami-Véd Győr – Nantes (francia) 18 órától; Sint-Katelijne-Waver (belga) – Szeviép-Szeged 20 óra 30 perctől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik