Sport

Oakland Raiders: kiütés és rekord

Az Oakland Raiders ötvenegy éves fennállása során sohasem szerzett annyi pontot egy mérkőzésen a profi amerikaifutball-ligában (NFL), mint vasárnap a Denver Broncos ellen.

A profi amerikaifutballi-bajnokság 7. játékhetén a három touchdownig jutó Darren McFadden vezetésével az Oakland Raiders meglepően könnyed, 59-14-es győzelmet aratott a Denver Broncos otthonában, ezzel az egy meccsen szerzett pontok tekintetében klubcsúcsot állított fel.

A Carolina Panthers megszerezte első győzelmét a 2010-es szezonban, így már csak a Buffalo Bills csapata nyeretlen a ligában. A “párducok” áldozata a gyengécske San Francisco 49ers legénysége volt, amely egy győzelme mellett immár a hatodik vereségét szenvedte el.

A címvédő New Orleans Saints sem szerepel valami fényesen, a mérlege 4-3, miután hazai pályán 30-17-re kikapott a Cleveland Brownstól. Drew Brees, a “szentek” klasszis irányítója négyszer is eladta a labdát, s azzal két esetben David Bowens a célterületig száguldott.

Brett Favre, a Minnesota Vikings irányítója újabb rekordot tudhat magáénak, nála többször senki sem lépett pályára kezdőként egy adott stadionban, jelesül volt csapata, a Green Bay Packers otthonában. A Lambeau Fielden azonban sok örömben nem lehetett része: ugyan volt egy TD-átadása, de három esetben is eladta a labdát, csapata pedig vesztesen kullogott le a játéktérről. Az előző szezonban főcsoportdöntős Minnesota mérlege hat meccs után 2-4.

A San Diego Chargers szurkolói is jobb idénykezdetről álmodoztak, csapatuk ugyanis két győzelem mellett már ötödször kapott ki – ezúttal a New England Patriots páholta el, amelynek magyar származású puntere, Meskó Zoltán annak ellenére jó teljesítményt nyújtott, hogy többször rosszul adták neki rúgásra a labdát. Egyébként nem sok kellett volna ahhoz, hogy a Chargers 3-20-ról kiegyenlítsen: a legvégén, 20-23-nál a rúgó, Kris Brown a vasat találta el.

NFL, 7. játékhét:
Miami Dolphins-Pittsburgh Steelers 22-23
Tampa Bay Buccaneers-St. Louis Rams 18-17
Carolina Panthers-San Francisco 49ers 23-20
Chicago Bears-Washington Redskins 14-17
New Orleans Saints-Cleveland Browns 17-30
Baltimore Ravens-Buffalo Bills 37-34, h.u.
Tennessee Titans-Philadelphia Eagles 37-19
Kansas City Chiefs-Jacksonville Jaguars 42-20
Atlanta Falcons-Cincinnati Bengals 39-32
Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 22-10
Denver Broncos-Oakland Raiders 14-59
San Diego Chargers-New England Patriots 20-23
Green Bay Packers-Minnesota Vikings 28-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik