Sport

Nem bírt a Debrecen az Itxakóval

A Debrecen 32-27-re kikapott a vendég spanyol csapattól a női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában.

Eleinte felváltva estek a gólok, majd emberelőnyben 6-3-ra elhúzott a hazai együttes. Bogdanovics és Juhász kiállítása alatt viszont sorban lőtte a gólokat a Navarra, és fordított. A 0-6-os rossz sorozatot Bulath szakította meg, így negyedóra elteltével 9-7-re vezetett az Itxako.

Mivel nem sikerült a felzárkózás, ezért a 19. percben, 8-11-nél Köstner Vilmos időt kért, és több mozgást kért mind támadásban, mind pedig a védekezésben. A kapuba Triffa állt be Kiss helyére. A hibák változatlanul jellemezték a hajdúságiak játékát, így a szünetig tovább nőtt a hátrány.

Jól kezdte a második félidőt a magyar csapat, és Sopronyi góljaival feljött 21-19-re. Amint azonban külön őrzőt kapott, elmaradtak a találatok, és a 40. percben megint megnyugtató előnyre tett szert a spanyol alakulat (19-24). A hullámvölgy tovább tartott, a támadások az agresszív védőfalon elakadtak, így a 47. percben, 28-21-es hátrányban Köstner próbálta újrarendezni a sorokat. Több poszton cserélt a tréner, ettől ugyan jobb lett a játék, ám a rutinos spanyolok így is tudták őrizni vezetésüket.

A közönségen nem múlott semmi, fantasztikus volt a hangulat a kedvezőtlen eredmény ellenére. Beindult a nagy hajrá, sorozatban négyszer talált be a DVSC. Öt perccel a vége előtt már csak 27-29 volt az állás, ám a nagy rohanásban be-becsúsztak hibák is, így nem sikerült a bravúr. A végén még Sopronyi is büntetőt rontott.

A kvartett utolsó helyére visszacsúszó Debrecen a következő fordulóban, november 7-én a HC Leipziget fogadja, a két csapat lipcsei összecsapásán a németek simán nyertek 31-25-re.

Női BL, 3. forduló – B-csoport:

DVSC-Korvex – Itxako Navarra (spanyol) 27-32 (15-19)

Szombaton játszották:

HC Leipzig (német) – Hypo NÖ (osztrák) 23-28

Az állás: 1. Navarra 4 pont (85-70), 2. Leipzig 4 (78-76), 3. Hypo NÖ 2 (68-75), 4. DVSC 2 (74-84)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik