Sport

Változás a magyar cselgáncsban

A szakmai alelnökként tevékenykedő Illyés Miklós váltotta Csernoviczki Csabát a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szakágvezetői posztján.

Tóth László, a szövetség első embere kifejtette, hogy az ötkarikás keretet adó dzsúdósok edzőiből álló nyolcfős fórum – köztük Csernoviczki Csaba és Bíró Tamás is – példamutató módon egyhangúlag úgy döntött, hogy Illyés Miklóst kívánják szakmai vezetőjüknek. A 38 éves, 1999-ben világbajnoki ötödik szakember feladata a koordináció és a menedzselés irányítása lesz. Az eddig kifogásolt átfedések az ő esetében nem merülhetnek fel, mivel a Karakas Hedviget az olimpiai keretnek adó Miskolci VSC-nél ő elnökként dolgozik, a versenyző trénere pedig Kovács Gábor.

Tóth László tájékoztatása szerint a Magyar Olimpiai Bizottságba delegált MJSZ-képviselő személye is változott, Hetényi Antalt tíz év után Nagy György főtitkár váltotta.

Illyés Miklós nem értékelte komoly változásként munkakörének kibővülését:

“Szakmai alelnökként is elsősorban a koordináció a feladatom, mostantól azonban a klubedzőkkel való egyeztetésért és a szakmai programok ellenőrzéséért is felelek – nyilatkozta az MTI-nek. – Ez egyébként azért tér el a hagyományos szövetségi kapitányi megbízatástól, mert a munka voltaképpen az egyes műhelyekben folyik, minden versenyzőnek más az edzője és a felkészülése, nekem főként a menedzselési programok betartatására kell ügyelnem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik