Sport

Babos az MTK-ba igazolt, Temesvári lesz az edzője

A junior tenisz-világranglistán jelenleg második Babos Tímea Sopronból az MTK-ba igazolt, és a jövőben minden idők egyik legjobb magyar női játékosa, Temesvári Andrea készíti fel a versenyekre.

“Erre a felkérésre csak igennel válaszolhattam, és be kell vallanom, nagy örömmel tettem – mondta a keddi sajtókonferencián a pályafutása legjobbjaként a rangsorban hetedik helyen jegyzett Temesvári, aki Martina Navratilova oldalán párosban volt bajnok a Roland Garroson. – Igyekezni fogunk, hogy a lehető legjobban felkészítsük Timit a tornákra.”

Temesvári mellett Barátosi Levente lesz a Soproni Vasutasból frissen igazolt 17 esztendős játékos másik edzője, és Babos Csaba, Tímea édesapja – ahogy eddig is tette – szintén részt vállal a feladatokból.

“A junior korszakom, úgy érzem, véget ért, most már a felnőtt versenyekre koncentrálok – mondta az MTI kérdésére Babos Tímea, aki az idén az ifjúságiak között párosban a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodott az amerikai Sloane Stephens oldalán. – Október végén Ausztráliába és Új-Zélandra utazom, ahol öt ötvenezer dolláros versenyen indulok. Szeretnék jó eredményeket elérni, mert az a célom, hogy javítsak a ranglistás helyezésemen, és indulhassak januárban az Australian Open selejtezőjében.”

Babos jelenleg a 327. a rangsorban, tehát még legalább száz helyet kell előrébb lépnie, hogy helyet kapjon az ausztrál nyílt bajnokság kvalifikációjában.

Ajánlott videó