Sport

A Honvéd és az FTC is könnyű csoportban

Mind a Ferencváros, mind a Honvéd férfi vízilabdacsapata kedvezőnek minősíthető csoportba került a LEN Kupa második selejtezőkörében.

Az október 22. és 24. között esedékes körmeccses torna nyolc négyesének összetételét hétfőn sorsolták ki az európai szövetség, a LEN luxembourgi központjában, s a két magyar együttes tudása alapján akár nyerhet is kvartettjében.

Az elmúlt víkenden az első szűrőt csoportelsőként letudó FTC Nizzában folytathatja, ahol a házigazda francia Olympic Nice, továbbá a német ASC Duisburg és a görög Vouliagmeni lesz az ellenfele. Innen is, akárcsak a többi csoportból, az első kettő jut tovább a második számú kontinentális pólósorozat legjobb 16 együttese közé.

A csoportmásodikként végzett Honvéd szintén Franciaországba utazik: a Kőér utcai alakulat a vendéglátó CN Marseille-jel, a spanyol CN Terrassával és a német SSV Esslingennel csatázik az első-második hely egyikének megszerzéséért.

A másik négyeséből egyet-egyet az elmúlt hétvégén már megkapott – és alaposan el is páholt – a két magyar gárda: a Honvéd 11-2-re verte a Nice-t, míg a Ferencváros az Esslingent lépte le 24-4-re.

A magyarok csoportbeosztása:

G csoport (a színhely Nizza):
ASC Duisburg (német), FTC-FISHER KLÍMA, Vouliagmeni (görög), Olympic Nice (francia)

I csoport (Marseille):
CN Terrassa (spanyol), GROUPAMA-HONVÉD, CN Marseille (francia), SSV Esslingen (német)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik