Sport

A Fradi hokisai Újpestre költöznek

A zöld-fehérek új edzője délelőtt is edzést tartana a csapatnak, de akkor a gyerekeké a pesterzsébeti jégcsarnok.

A Ferencváros-Orangeways együttese csütörtöktől Újpesten edz, és ott fogadná következő ellenfelét a HSC Csíkszeredát is a Mol Liga küzdelemsorozatában.

“Délután kettőkor kaptunk volna jeget Erzsébeten. Profi csapat ilyenkor nem edz, mert élettanilag nem megfelelő az időpont – nyilatkozta Csabai Gábor, az FTC szakosztály-igazgatója a Jegkorong.blog.hu oldalnak. – Ettől a szezontól kezdve a délelőtti edzésekre álltunk be, többen fel is adták a munkájukat amiatt, hogy részt tudjanak venni a tréningeken. Korábban szó volt róla, hogy tudunk délelőtt edzeni, de végül nem biztosították számunkra ezt a lehetőséget.”

Őze Istvánnal, az UTE klubigazgatójával és Ancsin Jánossal megállapodtunk arról, hogy holnaptól ott tartjuk az edzéseinket, és a meccseket is a Megyeri úton játsszuk le. Mindeddig azért nem írtunk alá szerződést a Pesterzsébet Jégcsarnok Kft.-vel, mert nem tudtuk, hogy mire szerződünk, nem tudtuk, mit kapunk cserébe. Az árak is nagyon magasak voltak, Újpesten jobb időben olcsóbban kapunk jeget, de hangsúlyozom, nem ezért váltunk” – fogalmazott a sportvezető.

Mészáros Péter, a jégcsarnokot üzemeltető kft. ügyvezetője is nyilatkozott az oldalnak, és elmondta, június eleje óta nem tudtak dűlőre jutni a zöld-fehér klubbal, a délelőtti edzésre vonatkozó igényeiket is későn fogalmazták meg, ráadásul azokban az időpontokban az önkormányzatnak tartják fenn a jeget, annak változásairól az önkormányzat közgyűlése dönthet.

A hétvégén a Ferencváros a HSC Csíkszeredát fogadja, Mészáros szerint a székely csapat is Pesterzsébeten készül majd fel a találkozóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik