Sport

Spanyolországba szerződött a magyar tehetség

Csapai Péter a marbellai kosárlabda-akadémiára igazolt, jövő nyáron pedig hosszabbíthat is.

A 207 centiméter magas, 17 éves budapesti fiatalember az idén nyáron két próbajátékra is elutazott az Ibériai-félszigetre, előbb az ACB Ligás Manresa, majd a Marbella tesztelte.

„Elsőként Madridban jártunk a Majalahonda csapatánal, mely az utóbbi években a Zaragoza, az Estudiantes és a Real Madrid gárdáinak is biztosított játékost az ACB Ligába. Majd ezt követte a marbellai San Pedro akadémia, ahol a szakmai stábot Antonio Solo vezeti, aki korábban az Euroligás Unicaja Malaga utánpótlás munkájáért felelt” – kezdte az élménybeszámolót a BB1.hu-nak Lóránt András, a játékos menedzsere.

„Elutazásunk előtt már érzékelhetőbb volt, hogy a marbellai csapat komolyabban számolna vele. A napokban megszületett a megállapodás, így szombaton el is utazott Marbellára. A kontraktus értelmében egy évre kerül ki, ez idő alatt a junior bajnokságban fog szerepelni.”

A Marbella 2011-től a spanyol negyedosztályban is indítana felnőtt csapatot, így teremtve fejlődési lehetőséget a juniorból kiöregedő játékosoknak, így Csapai szerződése jövő nyáron meghosszabbítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik