Sport

Gőzerővel készülnek a férfi kosarasok

A magyar klubcsapatok légiósok szerződtetésével és edzőmeccsekkel hangolnak az őszi bajnoki rajtra.

A Szolnoki Olaj a tragikus hirtelenséggel tavaly elhunyt Antonio Alexe emlékére rendezett marosvásárhelyi tornán vett részt. Alexe szép éveket töltött el az Olajban, ugyanakkor a tesztelt horvát Longin nem fog, végül nem kap szerződést. A szolnokiak eredményei: Nagyváradi CSM – Szolnoki Olaj 75:69, Szolnoki Olaj – Marosvásárhely 61:68, Nagyszeben – Szolnoki Olaj 71:64.

A Kecskemét Temesváron vett részt egy nemzetközi tornán, ahol egy győzelem mellett két vereséget szedett össze, ezzel együtt Sztojan Ivkovics vezetőedző elégedett volt: -„Figyelembe véve, hogy a többiek két-három meccset már lejátszottak a torna előtt, nagyon elégedett lehetek. A tizenkét játékos közül nyolc olyan volt, amely a múlt szezonban nem játszott a Kecskemét csapatában, illetve kettő itt volt, de nem szerepelt. Jó edzőmeccsekben volt részünk, hiszen az itt szereplő együttesek valamivel magasabb szintű kosárlabdát játszanak, mint a magyarországi bajnokságban szereplő gárdák”.

A KSE Lagrange és Orsulic mellett a horvát Siricevicet is játszatta, még nem dőlt el, hogy ő lesz-e csapat harmadik légiósa. A Kecskemét eredményei: Temesvár – Kecskemét 67:70, Boszna Szarajevo – Kecskemét 65:49, Darda Eszék – Kecskeméti KSE 64:63.

A Nyíregyháza centert tesztelt a szerb Bosko Sztojakovics személyében, és a Partizan Belgrád nevelése kedvező benyomást tett a Ferenczi Tamás vezette szakmai stábra.

A Salgótarján Szlovákiában játszott edzőmeccset, és nagyon kikapott a Bánik Handlova együttesétől (40:86). A nógrádiak keretét az új edző, Maros Kovacik készíti fel. A csapat egyébként amerikai irányítót igazolt Robert Jarvis (a képen kék mezben) személyében. Ő 180 centis, 86 kiló és 23 esztendős, a tavalyi szezont Izlandon töltötte.

Nagy várakozás előzte meg a Sopron és a ZTE edzőmeccsét, de nagy lett a különbség a két együttes között. Az eredmény: Soproni KC –Zalakerámia-ZTE KK 66-93 (17-21, 17-24, 13-29, 19-19). A Zetében Vojvoda, az új szerzemény 16 pontot szerzett, ugyanakkor Meszlényi csapatában még nem volt ott az amerikai Thomas Kelley.

Játszott már edzőmeccset a Falco KC is, ők a Komárno együttesét verték meg 94:78 arányban. Gosa 17, Alekszejev 14 pontot szórt.

A Szeged újonc lesz az első osztályban. Fodor Péter csapata most légióst szerződtetett: Nebojsa Dukic 22 esztendős, 207 centis, aki a Partizan fiókcsapatában, a Sport-Key-ben nevelkedett.

Az információkat – a többi közt – a BB1.hu kosaras portálnak köszönhetjük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik