Sport

Az oroszokat is lelépte a Kemény-csapat

A csoportelső magyar válogatottnak Oroszország sem okozott gondot a zágrábi Európa-bajnokságon.

Ugyan az oroszok szerezték meg a vezetést Halturinnak köszönhetően, az első negyed végén 5-3 virított az eredményjelzőn a magyar csapat javára.

A második felvonásban kiegyenlített játékot láthatott a zágrábi publikum, a 13. percre ráadásul egygólnyira feljött a szbornaja. Szerencsére Kis és Hosnyánszki találataival meg tudtunk lépni a szünetig, megmaradt az első etapban szerzett fór a félidőre.

A harmadik negyedben Kis Gábor zörgette meg a hálót ismét, majd Varga Dénes lőtt gólt, végül egy megúszás után Madaras tudott eredményes lenni, így a 23. percben négy volt közte. Az oroszoknak csak a játékrész végén sikerült bevenniük Nagy Viktor kapuját.

A záró felvonásban tartani tudtuk az eredményt, sőt, időnként öttel is vezettünk. A 31. percben az Eb-újonc Török Béla is megszerezte első gólját a tornán, az orosz Sztratan állította be a 14-10-es végeredményt.

A válogatott ezzel továbbra is vezet hatcsapatos csoportjában, s ha a zárókörben, vasárnap (16 óra 30-tól) legyőzi Macedónia legjobbjait is, csoportelsőként, közvetlenül léphet tovább az elődöntőbe. Sőt, a siker azt is jelenti, hogy a magyar csapat kvalifikálta magát a sanghaji világbajnokságra!

“Roppant csalódottak voltunk a görögökkel játszott döntetlen után. Ma jobb volt a támadójátékunk, mint a védekezésünk” – idézte Kemény Dénes szövetségi kapitányt az Eb honlapja.

Eredmény – vízilabda Európa-bajnokság, 3. forduló:

Magyarország-Oroszország 14-10 (5-3, 3-3, 3-1, 3-3)

A magyar góldobók: Varga Dénes 4, Biros 3, Kis 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós, Török 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik