Sport

A hétvégén agár-világbajnokság Győr mellett

Nagyszabású agárviadalnak ad otthont Magyarország. A világ 450 leggyorsabb agara áll rajthoz Rábapatonán.

„Az alapítványi összefogással felépített, 1994-ben átadott rábapatonai nemzetközi versenypályát Európa legjobb ilyen jellegű létesítményei között tartják számon. Nem véletlen, hogy a pálya 16 éves fennállása során immár harmadszor kapta meg a világbajnokság rendezési jogát” – hangsúlyozta Mohos Péter, a Pro Pátria Alapítvány titkára.

A szeptember 4-én és 5-én rendezendő világbajnokságra rekordszámú nevezés érkezett. Soha ennyi agár nem állt még rajthoz Rábapatonán: 15 ország indítja versenyzőit. A legtöbb, szám szerint 110 agarat Németország nevezett, Csehországból érkezik a második legnépesebb csapat mintegy 85 agárral. Magyar színekben 44 agár indul.

A 44 tagú magyar csapatban 19 angol agár, 12 magyar agár, 7 whippet, 3 orosz agár, 2 kisolasz agár és 1 arab agár versenyez majd a világbajnoki címért.

A szombati versenynap inkább a sokszínűség jegyében telik, ezen a napon versenyeznek többek között a legkisebbek, a kis olasz agarak és a legnagyobbak, azaz az ír farkasagarak. De ezen a napon állnak rajthoz a magyar agarak is. Vasárnap a perzsa és afgán agarak, illetve a leggyorsabbak, a whippetek és a versenypályák királyai, az angol agarak állnak rajthoz.

Egy kis ízelítő, agáredzés:

;

Ajánlott videó

Olvasói sztorik