Sport

Schmitt a zászló ellen van?

A magyar köztársasági elnök arra kérte a NOB elnökét, Jacques Rogge-t, hogy ne engedélyezze a túlzott nacionalizmust az ifjúsági olimpián.

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS hivatalos honlapján jelent meg pár interjú a helyszínen tartózkodó vezetőkkel, köztük Schmitt Pállal az első, szingapúri ifjúsági olimpiai kapcsán. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi első embere, a jelenlegi magyar köztársasági elnök elárulta, tetszik neki az ötlet, ugyanakkor korlátozná a túlzott nacionalizmust.

„Nagyon jót ötlet az ifjúsági olimpia, kellenek a fiatal hősök, akikről példát lehet venni. Volt egy személyes megbeszélésem Jacques Rogge-al és elmondtam neki, hogy pár fontos döntést meg kellene hoznunk, a szereplők túlzottan hazafiasak, nem kellene a nemzeti zászlót a dobogóra vinniük. A zászló már itt van, az akkreditációkon, a himnuszban, szóval nem kell feleslegesen rivalizálni. Az összetartás a legfontosabb. Szóval arra kértem, hogy tiltsuk ezt a dolgot. Emellett szerintem pénzjutalmat sem kéne adni a sportolóknak, hanem tanulmányi ösztöndíjakkal kellene őket díjazni” – idézi az AIPS honlapja Schmitt Pált.

Az [origo] megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi és kommunikációs vezetőjét a nyilatkozattal kapcsolatban, Kiss Norbert csütörtök délig ígért választ a portálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik