Sport

Bognár Richárd vb-ötödik lett dupla trapban

A Münchenben zajló sportlövő világbajnokságon folytatódik a magyar versenyzők jó szereplése.

A magyar koronglövő az alapversenyt 145 találatos kiváló eredménnyel zárta, s az esti döntőben sokáig a harmadik helyen állt, ám – a magyar csapat tájékoztatása szerint – két technikai szünet is megakasztotta a versenyt, s ezek után Bognár kiesett a ritmusból, többször is hibázott, így végül 45 koronggal végzett a fináléban, s 190 korongos összteljesítménnyel lett ötödik.

Az idei lonatói Világkupa-versenyen is döntős sportolónak az ötödik hellyel nem sikerült ötkarikás kvótát szereznie, mivel ebben a számban csupán az első három kvalifikálta magát a londoni játékokra.

“Nagyon örülünk Ricsi eredményének, szépen versenyzett egész nap – értékelt az MTI-nek Vasvári Erzsébet, a koronglövők szakágvezetője. – A döntő nagyon nehéz volt, sajnos egyszer az amerikai versenyző hibás fegyvere miatt állt a verseny, majd kínai kért pályaigazítást, s azért akadtak el. Egyébként a rossz pálya miatt hibázott kétszer is Ricsi, ezek után jelezte a kínai, hogy baj van. Ő így újra lőhette azokat a korongokat, de Ricsi nem. Mindezek ellenére tényleg elégedettek vagyunk.”

Eredmény – férfi dupla trap:

1. Joshua Richmond (Egyesült Államok) 196 korong (146 korong)
2. Vaszilij Moszin (Oroszország) 193 (147) szétlövésben: 30
3. Hu Pin-jüan (Kína, Hu Binyuan) 193 (144) 29
…5. Bognár Richárd 190 (145)
…28. Gerebics Roland 138
…50. Palkovics András 128

Ajánlott videó

Olvasói sztorik