Sport

Klicsko: Haye egy kiskutya

Az ukrán öklözőnek elege van a szövegelésből és ringbe akar szállni brit riválisával, akivel már egy jó ideje vív szópárbajt.

Vlagyimir, a fiatalabbik Klicskó-fivér szeptemberben a nigériai Samuel Peter ellen védheti meg címiet, így ebben a pillanatban nem David Haye-t tekinti a legfontosabb dolognak. Ugyanakkor az ukránnak már elege van a brit öklöző szövegeléséből és üzent neki.

„Készen állok rá, hogy a világ bármely pontján összecsapjak Haye-jel. Neki kell megtennie a következő lépést. Írja alá a szerződést, szálljon ringbe és mehet a harc. Egy fikarcnyi tisztelet sincs bennem eziránt az ember iránt, mivel ő nem más, mint egy kiskutya, amelyik rögtön elfut, ha a nagyobb kutya megfordul. Ez nem a pénzről és az üzletről szól, hanem a büszkeségről, bár azt hiszem a szurkolók miatt teszi, amit tesz” – idézi Vlagyimir Klicsko szavait a boxingscene.com.

Már majdnem összejött a Haye elleni párharc az ukránnak, azonban a brit betegségre hivatkozva lemondta a júniusi meccset. Vlagyimir áprilisban a facebook-oldalán már közzétette, hogy a rivális nem menekülhet előle örökre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik