Sport

Visszavágott a németeknek a Kemény-csapat

Hatgólos győzelemmel feledtette a Németország legjobbjaitól a múlt heti, szicíliai tornán elszenvedett vereségét a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A kellemes, napsütéses időben kezdődött meccsen a magyar válogatott már az első felvonásban meglépett ellenfelétől 4-1-re.

A különbség a folytatásban tovább nőtt: az egyszeres olimpiai bajnok Varga Dénes a hasonló titulust birtokló báty, Dániel pazar passzából alakította 5-1-re az állást. Biros az újabb büntetőt elrontotta, az ifjabb Varga azonban valamivel később “pontosított” (6-1), s Hosnyánszky is belépett a duplázók csapatába (7-2).

A nagyszünet előtti szépítést követően a harmadik játékrészben a németek három gólra feljöttek a házigazdákra, ám Madaras Norbert, a válogatott kétszeres ötkarikás első kiválósága előbb kapufára lőtt egy ötméterest, azután viszont látványos góllal javított (8-4).

A zárónegyedben Hosnyánszky büntetőből szerezte saját harmadik találatát, s rögtön utána Varga Dénes neve is felkerült a triplázók listájára, majd Madaras duzzasztotta hétgólosra a magyar vezetést (11-4). Így aztán még bőven belefért, hogy a hajrában a németek eggyel csökkentsenek a hátrányukon (11-5).

A két együttes pénteken, szintén 18 órai kezdettel, de már Békéscsabán újabb Európa-bajnoki előkészületi mérkőzést játszik egymással.

eredmény:
Magyarország-Németország 11-5 (4-1, 3-2, 1-1, 3-1)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Varga Dénes 3-3, Biros, Madaras 2-2, Szivós 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik