Sport

Szétlövés dönt a kajakos sztárlányok között

Janics Natasa legyőzte a friss Eb-aranyérmes Kozák Danutát 500 méteren, így ebben a számban kedden úgynevezett szétlövés dönt a vb-indulóról.

Az első, júniusi válogatón győztes Kozák ezúttal csak negyedik lett Janics, Benedek Dalma és a világbajnoki címvédő Kovács Katalin mögött. Utóbbi így már biztosan nem ismételheti meg tavalyi sikerét. Kozák és Janics párosban is összecsaphat kedden, ugyanis ezúttal a kétszeres ötkarikás bajnok Kovács, Janics duó nyert az első fordulóban győztes Kozák, Szabó Gabriella kettős előtt.

A férfi kenu egyeseknél szintén pótválogató dönt 500 m-en, mivel az Eb-n indult Korisánszky Péter Dániel ezúttal csak harmadik lett, az első helyen pedig Nagy Péter ért célba.

A férfi kajakosoknál a Trasonában meglepetésre első Szalai Tamás újra legyőzte Vereckei Ákost, így ő már biztosan tagja az augusztusi, poznani vb-re utazó magyar csapatnak. A férfi párosoknál a kajakos Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és a kenus Széles Gábor, Varga Dávid megismételte júniusi sikerét, azaz ők is készülhetnek a világbajnokságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik