Sport

MOB-elnöknek jelölteti magát Kokó

Kovács István biztosan jelölteti magát a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztjére, s már régóta készül erre a feladatra.

“Az biztos, hogy én jelöltem magam, s a jelöléshez szükséges két MOB-tagon túl lényegesen többen biztosítottak támogatásukról. Egyetértek elnök úrral abban, hogy jó lenne, ha olimpikon, s még jobb, ha olimpiai bajnok lenne a MOB következő elnöke is” – mondta Kovács István.

Az amatőrként és profiként is világbajnok Kovács “Kokó” István hozzátette, kormányzati szándék, hogy az elmúlt nyolc évvel ellentétben lényegesen komolyabb feladatokat kapjon a MOB, s úgy érzi, ez egybeesik az általa képviselt elképzelésekkel. Kovács, aki a MOB sportolói bizottságának vezetője is, már régóta készül arra, hogy MOB-elnök legyen, a MOB vezetésébe is ezzel a szándékkal került be.

Az Atlantában aranyérmes Kovács reméli, hogy minél többen pályáznak majd az elnöki posztra, s az elnökségi tagok között több olyan felkészült szakembert lát, akiknek a neve szóba kerülhet Schmitt Pál utódaként.

Mindeközben az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok kenus bajnoka, Vaskuti István azt mondta: megtisztelő, hogy felmerült a neve a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjával kapcsolatban, s vállalná is a jelölést, de csak komoly támogatottság esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik