Sport

Szávay negyeddöntős Prágában

A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes csütörtökön két játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Iveta Benesovát.

A 21 esztendős magyar teniszező, aki vasárnap megnyerte a Budapest Grand Prix-t a Római Teniszakadémián, továbbra is tartja remek formáját. Az első szettet nagyon magabiztosan hozta, s a folytatásban is jeleskedett.

Ám, ahogyan ez a korábbi meccsein is előfordult, a második játszma közepén, 4:2-es vezetésénél megtorpant, elvesztette az adogatását, és Benesova kiegyenlített. Ezt követően összeszedte magát a magyar játékos, mindketten megnyerték a saját szervájukat, Szávay 6:5-ös előnyhöz jutott, és már az első meccslabdáját kihasználta. Az összecsapás a viadal honlapja szerint 1 óra 12 percig tartott.

Szávay következő ellenfele a szlovén Polona Hercog lesz a 220 ezer dollár összdíjazású tornán. Érdekesség, hogy Kuhárszky Zoltán, Hercog jelenlegi edzője, korábban Szávay trénere volt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem; nehéz volt, mert én is elkaptam azt a vírust, amely több játékostársamat is leverte a lábáról. Így nem is voltam biztos abban, hogy le tudom játszani a meccset. Amikor kimentem a pályára, szerencsére nem volt meleg, egy kissé már jobban éreztem magam és mentem előre. Sajnos a bal lábamat végig “éreztem”, remélem a “fiziósok” rendbe tudják majd tenni. Szóval fizikálisan nem vagyok túl jól, de bízom abban, hogy holnap jobban leszek és nyerni fogok” – nyilatkozta Szávay a győzelme után.

Eredmény, nyolcaddöntő:
SZÁVAY (7.)-Benesova (cseh) 6:1, 7:5
Schnyder (svájci)- Cornet (francia) 6:2, 6:1
Medina Garrigues (spanyol, 5.)Castano (kolubiai) 6:4, 6:2
Hradecká (cseh)-Niculescu (román) 6:1, 6:2

A negyeddöntőben: Szávay-Hercog, Larsson (svéd)-Zahlavova Strycova (cseh, 8.), Schnyder-Tatisvili (grúz), Medina Garrigues-Hradecká

Ajánlott videó

Olvasói sztorik