Sport

Rengetegen köszöntötték Nyíregyházán Fucsovicsot

A wimbledoni junior bajnokot mintegy kétszázan várták a szabolcsi városban rendezett közönségtalálkozón.

“Egy héten keresztül csak a szervákat gyakoroltam, szerintem ennek köszönhető, hogy megnyertem a versenyt” – jelentette ki a friss Grand Slam-győztes Fucsovics Márton a számára megrendezett szurkolói fogadáson, Nyíregyházán.

A vasárnap a fiú egyest megnyerő sportolót állva, vastapssal fogadta a tiszteletére összegyűlt, mintegy kétszáz fős baráti és szurkolói kör a helyi teniszklubban. A 18 éves játékos a “We are the champions” című dalra vonult be családja és menedzsere kíséretében a csarnokba, ahol “Szép volt, Marci!” skandálással üdvözölte őt a közönség.

A láthatólag kissé megilletődött tehetségnek először Bige László, az NYVTC elnöke gratulált, aki történelminek nevezte Fucsovics vasárnapi sikerét.

“Ő az első magyar sportoló, aki egyes döntőben nyerni tudott Wimbledonban” – mondta az elnök, egyben emlékeztetve a jelenlévőket Vad Dezső, a későbbi sportújságíró 1948-as sikerére, aki a fináléig jutott el az angol nyílt bajnokság junior versenyében. A sportolót a szakmai elismerés mellett egymillió forintos jutalomban, valamint egy – hasonló értéket képviselő – herendi vázában is részesítette a klub elnöke.

Fucsovicsot régi edzői, valamint a város vezetése köszöntötte, és levélben üdvözölte a sportolót Nagy Tünde, a Magyar Teniszszövetség elnöke is. A köszöntők után a jelenlévők kivetítőn megnézték a londoni döntő utolsó szettjét; a győzelemhez szükséges utolsó pont “beütését” ismét tapssal honorálta a közönség.

A magyar tehetség eddigi legnagyobb sikerének az év eleji Australian Open negyeddöntőjét nevezte, ahol ugyanazt a Benjamin Mitchellt verte meg, aki fölött Wimbledonban is diadalmaskodott.

“Külön örülök annak, hogy ennyi embernek tudtam örömöt okozni. Mindenképpen előre tekintek, és a US Openen is szeretnék minél jobb eredményt elérni” – fogalmazott Fucsovics Márton, aki egyben megköszönte az eddigi szurkolást és bizalmat, amelyre megítélése szerint a felnőttek mezőnyében is szükség lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik