Sport

Drámai hajrá után kijutott a férfi kéziválogatott a vb-re

Káprázatos fordítás után a magyar férfi kézilabda-válogatott készülhet a svédországi világbajnokságra.

Mocsai Lajos együttese a világbajnoki selejtező első mérkőzésén 27:25-re kikapott Szlovéniában, Ez azt jelentette, hogy a vasárnapi, veszprémi visszavágón három góllal kellett győzniük Iváncsikéknak ahhoz, hogy csont nélküli kijussanak az olimpiai kvalifikációval bíró világbajnokságra.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a felek, Perez sokat hibázott, de Eklemovics és Iváncsik Gergő tartotta a lelket a csapatban. A szünetre 14:13-as szlovén vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőt rosszul kezdte a magyar válogatott, a szlovének elhúztak 5 góllal, már 19:14-re is vezettek – köszönhetően Stok kapus elképesztő bravúrjainak. Onnan egy időkérést követően 24:24-re jött fel a magyar csapat, Eklemovics góljával pedig nem sokkal később átvettük a vezetést is. Eközben Fazekas Nándor eksztázisban védett, az utolsó 6 percben nem kapott gólt a magyar csapat!!

Sokáig 27:25 volt a találkozó eredménye, majd Iváncsik belőtte a kissé könnyen megítélt, de számunkra annál fontosabb hetest.

Az utolsó 20 másodpercben emberelőnyben támadhatott Szlovénia, ezt megelőzően közvetlenül Gulyás Péter kihagyta a meccslabdát (utána kiállították). Elképesztő izgalmak közepette kiválóan védekeztünk, Fazekas sokadig labdáját fogta meg, ezzel pedig Magyarország a lehető legkisebb különbséggel, de kiharcolta a világbajnoki részvételt.

A januári, svédországi világbajnokságon a 2012-es londoni olimpiára lehet kvalifikálni.

Eredmény:

Magyarország-Szlovénia 28:25 (13:14)

Összesítésben 53:52 Magyarország javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik