Sport

Federer: egy nagy sorozat vége

Legutóbb 2004-ben fordult elő, hogy Roger Federer nem jutott be egy Grand Slam torna elődöntőjébe. Párizsban Söderling állította meg.

A svájci klasszis 119 mérkőzést vívott meg úgy a négy Grand Slam tornán, hogy ezek a találkozók legalább az elődöntőig repítették.

„Egyszer minden sorozatnak vége szakad” – mondta a torna hivatalos honlapjának adott interjújában Roger Federer annak kapcsán, hogy „emberemlékezet” óta nem rendeztek olyan Grand Slam tornát, amelyen nem jutott be legalább a legjobb négy közé. „Úgy emlékszem, 2004-ben vesztettem utoljára negyeddöntőt itt, a Roland Garroson, amikor Kuerten vert meg. Büszke vagyok erre a sorozatra.”

A svájci szerint Söderling kondíciója átlagon felüli volt, sokat javult a tavalyi döntő óta (akkor épp a svédet győzte le a fináléban sima, három játszmában). Eddig tizenkét alkalommal játszottak egymás ellen, kivétel nélkül Federer sikerével zárultak ezek a mérkőzések, most azonban a „zseni” nem tudott mit kezdeni Söderling bombaerős szerváival, melyek olykor 220 kilométeres sebességgel száguldottak felé. Federer del Potróhoz hasonlította ellenfelét, már ami az adogatások keménységét illeti.

„Természetesen csalódott vagyok, de ma nagyon jól játszott az ellenfelem. Tisztelem az vetélytársaimat, és ha úgy adódik, elfogadom, hogy jobbak nálam” – nyilatkozta Roger Federer.
Robin Söderling a döntőbe jutásért a cseh Berdych-hel játszik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik