Sport

A sérült Szávay jövő hétfőig még pihen

Szávay Ágnes hétfőtől a 45. helyet foglalja el az aktuális tenisz-világranglistán, ám ha a sérüléssel bajlódó játékos a következő hetekben nem tud javítani, még lejjebb csúszhat.

“Sajnos az elhúzódó combsérülésem miatt nem tudtam megvédeni a tavalyi salakpályás idényben megszerzett pontjaimat, s emiatt estem vissza” – mondta az MTI-nek Szávay, aki hosszú ideje nem volt ennyire alacsonyan a nemzetközi lajstromban.

A magyar teniszező tavaly a nyolcaddöntőben búcsúzott a Roland Garroson, egy hónappal később pedig megnyerte a budapesti tornát a Római Teniszakadémián, így lesz mit megvédenie a következő hetekben.

“A múlt héten sikerült teljes kivizsgálásokon résztvennem” – írta honlapján Szávay. “Sajnos még Estorilban elkaptam egy vírusos fertőzést a combsérülés mellett, ami legyengítette a szervezetemet. Szerencsére ezen a betegségen már kezdek túllenni. A lábammal voltam MRI vizsgálaton, ahol megállapították, hogy húzódásom van és a jövő hét elejéig pihenést javasoltak. Ma megyek Bécsbe, ahol fizioterápiás kezeléseken fogok részt venni a hét közepéig, majd mindenképpen elmegyünk Párizsba, ahol a WTA orvosai is meg fognak vizsgálni. Remélem, hogy fogok tudni játszani a Roland Garroson.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik