Sport

Del Potro rejtélyes eltűnése

Az argentin teniszcsillagot Federer lehetséges utódjai között tartották számon, de egy ideje eltűnt a nyilvánosság elől.

Könnyen elképzelhető, hogy idén már nem lép pályára Juan Martin Del Potro, az argentinok tavaly US Opent nyert teniszezője. A 21 éves játékos január óta nem versenyzett egy makacs csuklósérülés miatt, most hétfőn pedig kés alá feküdt. A rehabilitáció több hónapig is elhúzódhat, borítékolható, hogy alaposan visszaesik a világranglistán a jelenlegi ötödik helyezett.

Argentin lapok azonban tudni vélik, hogy Del Potro nemcsak sérülése miatt kerüli a nyilvánosságot. A fiatal klasszis állítólag nem tudta feldolgozni a tavalyi US Open-sikert, és pánikszerűen fél a kudarcoktól.

A “Clarin” nevű lap emlékeztetett honfitársára, Guillermo Coriára. A fiatal argentint annyira megviselte a 2004-ban Roland Garros-i döntőben elszenvedett vereség, hogy utána hónapokra eltűnt, majd visszatérte után szinte minden meccsét elveszítette.

Del Potro tanácsadója azonnal a cáfolta a több argentin lapban is megjelenő híreket, ugyanakkor feltűnő, hogy a fiatal klasszis kerüli a nyilvánosságot. Néhány napja pedig egy közeli bizalmasa úgy nyilatkozott, hogy a sérülése nem komoly – mégis műteni kellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik