Sport

A rivális tehetségeivel erősítene a Volán

Ocskay Gábor, a székesfehérvári klub szakosztály-igazgatója lázasan dolgozik a jövő évi csapaton.

Ocskay Gábor az icehockey.hu-nak elmondta, a keret összes magyar játékosa ajánlatot kap, míg a légiósok közül Ackeströmnek és Satosaarinak a klub már postázott szerződéstervezetet. Alen és Bornhammar menedzsere már jelezte, a hokisok szívesen maradnának a koronázóvárosban.

„Fontos lenne, hogy mihamarabb sikerüljön Mihály és Martz honosítása, így az EBEL pontrendszerében nagyobb lenne a mozgásterünk. Az ideinél alább nem adhatjuk, minimum a mostanihoz hasonló erősségű alakulattal szeretnénk nekivágni a következő idénynek. Három dunaújvárosi fiatal, Orbán, Galanisz és Magosi a kiszemeltjeink között van. Örömteli, hogy mindenképpen újra indítunk farmcsapatot is” – mondta Ocskay az icehockey.hu-nak.

A Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója ezután azt is elmondta, miért váltak meg Jarmo Tolvanennel, aki az elmúlt szezonban irányította a csapatot.

„Hogy mi hiányzott belőle? Azon túl, hogy a speciális játékokban az egy évvel korábbinál rosszabbul teljesített az együttes, azt hiszem, nem igazán nyitott az itteni közeg felé. Profi módon elvégezte a munkáját, de talán nem tudott beilleszkedni, mindig, mindenkivel szemben megtartotta a három lépés távolságot. Engem az is bántott, hogy nem bízott a fiatalokban, Tóth Adriánt, Maklárit egyetlen EBEL-meccsen sem vetette be, pedig egyszer-egyszer megkaphatták volna a lehetőséget. Úgy érzem, ebből a szempontból elvesztegettünk egy évet. Olyan szakembert keresünk, elsősorban Skandináviában, akinek a munka nem a jégen ér véget, aki képes motiválni a játékosokat, bátran kísérletezik a fiatalokkal. Szeretnénk május első hetének a végéig pontot tenni az edzőkérdésre. Vasárnap egy svéd szakemberrel tárgyaltunk, szerdán egy finn tréner érkezik, de még másokkal is leülünk beszélgetni, alapos, jó döntést szeretnénk hozni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik