Sport

Tömegével érkezhetnek a Szávay-utódok

Óriási előrelépést az utánpótlás-nevelésben, az éljátékosok visszacsábítását és új támogatókat ígért Nagy Tünde, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) új elnöke.

“Minél több fiatalt szeretnénk bevonni a tenisz körforgásába, azt szeretnénk elérni, hogy a jelenlegi mintegy 4500 helyett a 2012-es esztendő végére már legalább tízezer gyermek ismerkedjen meg ezzel a szép sportággal Magyarországon” – fogalmazott pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján Nagy Tünde, akit a múlt szombati közgyűlésen választottak meg az MTSZ első emberének.

A hazai szövetség történetének első női elnöke elmondta, hogy szeretné visszacsábítani az éljátékosokat az MTSZ kötelékébe, és ebben a kérdésben már meg is kezdődtek az egyeztetések. Amellett folynak a tárgyalások az új szponzorokkal, s ennek eredményeképpen az ERIMA német sportszergyártó cég tízmillió forint értékben felszereléssel támogatja az MTSZ-t. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Telki Edzőközpontjára települve szeretné létrehozni az évek óta tervezett nemzeti teniszcentrumot.

Nagy Tünde hozzátette, hogy fejleszteni kívánják a szövetség kommunikációs tevékenységét is, mivel elsőrendű fontosságúnak tartja, hogy a sportág rajongói, a versenyzők és a teniszbarátok folyamatosan értesüljenek az amatőr és profi tenisz, az utánpótlás eredményeiről, híreiről.

A múlt szombati tisztújító közgyűlésen a 36 éves, volt korosztályos és páros bajnok játékosnak egy ellenfele volt a voksoláson, a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi János, aki februárban távozott a kosárlabda-szövetség éléről. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó Nagy Tünde a szavazáson 78-64-re nyert, s ezzel fontos olimpiai sportágban ő lett az első női szövetségi elnök Magyarországon.

Megbízatása 2012-ig, az ötkarikás ciklus végéig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik