Sport

Clijsters legyőzte Henint

A belga Kim Clijsters három szettben legyőzte honfitársát, Justine Henint, ezzel bejutott a döntőbe a Miamiban zajló tenisztorna női versenyében.

A 14. kiemelt Clijsters három szettben, 2 óra 34 perc alatt győzte le a 20 hónapos kihagyás után idén visszatért honfitársát, ezzel 12-12-re módosította az egymás elleni mérleget. Clijsters az első szettet simán “húzta be”, miután három bréklabdájából kettőt is értékesített.

A folytatásban azonban hiába vette el újra és újra, összesen ötször Henin szervajátékát, a sajátjait ugyanennyiszer el is vesztette, így a második, illetve a harmadik szettben a rövidítés döntött.

“Nem volt jó meccs, ezt el kell ismerni, mint ahogy azt is, hogy Kim jobban játszott a fontos pillanatokban, agresszívabb volt, és élt a kínálkozó lehetőségekkel” – mondta Henin.

“Örülök a győzelemnek, de a nagy ünneplés még várat magára, ugyanis még nincs vége a tornának, már a döntőre koncentrálok” – nyilatkozta a 37. tornagyőzelmére hajtó Kim Clijsters, aki a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Willimasszel találkozik majd a fináléban.

Miami, női torna, elődöntő:
V. Williams (amerikai, 3.)-Bartoli (francia (13.) 6:3, 6:4
K. Clijsters (belga, 14.)-Henin (belga) 6:2, 6:7, 7:6

Miami, férfi torna, negyeddöntő:
Söderling (svéd, 5.)-Juzsnyij (orosz, 13.) 6:1, 6:4
Berdych (cseh, 16.)-Verdasco (spanyol, 10.) 4:6, 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik