Sport

Messihez hasonlítják Overdose-t

A Németországban tréningező magyar csodalóról készített terjedelmes riportot a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A Berlin melletti, nagy múltú Hoppegarten pályáján készül a visszatérésre Overdose, aki lassan egy éve sérüléssel bajlódik. A patinás Frankfurter Allgemeine Zeitung is meglátogatta a „furcsa termetű” magyar lovat, akit húsvét vasárnap a német nagyközönségnek is bemutattak Hoppegartenban.

„Olyan ez mintha a Hertha BSC leigazolná Lionel Messit” – érzékeltette a telivér jelentőségét a lóversenypálya igazgatója. A cikk írója a szokatlan stílusú, de rendkívülien eredményes (12 verseny, 12 győzelem) csodaló eddigi sikereit eleveníti fel, majd kifejti, hogy milyen „nevetséges” áron vásárolta meg Mikóczy Zoltán Angliában.

A magyarok nemzeti kincsének nevezi Overdose-t a szerző, és idézi Farkasházi Tivadart, aki a trianoni békeszerződéshez hasonló tragédiának nevezte a ló tavalyi sérülését.

Egyelőre kérdésesnek tartja, hogy a magyar ló visszanyeri-e a korábbi formáját, majd a nemzeti hovatartozásának kérdését feszegeti. Mivel a ló trénerének, Ribárszki Sándornak jelen pillanatban német licensze van, ezért Overdose időnként haza fog utazni néhány napra, hogy a nagy nyári versenyeken magyar színekben állhasson rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik